روح الله زحمتکش در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان در خصوص وضعیت بیماری سالک در استان کرمان گفت: شهرستان بم پس از زلزله به عنوان یکی از کانونهای مهم بیماری سالک در استان کرمان مطرح شده است که دلیل اصلی آن تخریب زیر ساختها و عدم جمع آوری زباله ها و همچنین آوار در ابتدای وقوع زمین لرزه بوده است.
وی یکی دیگر از دلایل گسترش بیماری سالک در بم را عدم رعایت مردم در زمینه راههای جلوگیری از ابتلاء به این بیماری دانست.
زحمتکش خاطر نشان کرد: در سال جاری تعداد 827 نفر در استان کرمان به بیماری سالک مبتلا شده اند و این در حالی است که نسبت به سالهای گذشته شاهد سیر نزولی بیماری بوده ایم.
وی گفت: در سال 85 دو هزار و 881 مورد و در سال هشتاد و شش دو هزار و 703 مورد ابتلاء در شهرستان بم گزارش شده بود که هم اکنون کاهش چشمگیری یافته است.
زحمتکش با اشاره به اینکه سالک از نوع شهری و روستایی یکی از بیماریهای بومی کشور محسوب می شود و سالانه 25 هزار نفر در سراسر کشور به این بیماری مبتلا می شوند، گفت: در استان کرمان بم جیرفت و کرمان کانونهای شهری این بیماری محسوب می شوند.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: سیرجان و بافت نیز به عنوان مهمترین کانونهای روستایی این بیماری در استان کرمان به شمار می روند.
زحمتکش آگاه سازی مردم در خصوص انجام اقدامات پیشگیران از جمله سم پاشی و استفاده از پشه بندهای آغشته به حشره کش و جمع آوری زباله ها و از بین بردن کانونهای پرورش پشه این بیماری را از مهمترین راهکارهای مقابله با سالک عنوان کرد.
نظر شما